Akne ve sivilce izi tedavisi, vücudun farklı bölgelerindeki akne ve sivilcelerin giderilmesinde medikal cihazlar kullanılarak cildin temizlenmesidir.
Sivilce ya da dermatolojideki adıyla akne, kadın ya da erkek hemen herkesin hayatının bir döneminde tecrübe ettiği bir cilt sağlığı sorunudur, akne ve sivilce izi tedavisi her zaman kişiye özgü bir tedavi yöntemi gerektirmektedir. Tabii ki ergenlik döneminde dahi akne çıkarmayan şanslı insanlar da vardır. Bazılarının ise hayatı, anti akne ürünler bulmaya çalışmakla, akne kremleri kullanmakla geçer. Sivilce izleri, ergenlik dönemindeki kalma akne lekeleri cilt güzelliğine gölge düşüren, hoşlanmadığımız şeylerdir. Neyse ki medikal estetik uygulamaları ile sivilcelerden, eski sivilce lekelerinden, geçmeyen sivilcelerden kurtulmak mümkün.
Akne Nedir?
Yağ bezleri, cildin nem dengesini sağlamak için yağ üretmekle görevlidir. Akne, folikül dediğimiz yağ bezi kanallarının cildin yüzeyine ulaştırması gereken yağ ile tıkanması sonucunda oluşan durumdur. Ergenlik çağı, akne oluşumunun en yoğun gözlemlendiği dönemdir çünkü hormonal denge ergenlik dönemiyle birlikte biyolojik cinsiyetin ve üreme organlarının gelişimine bağlı olarak hızlı bir değişime uğrar. Bu dönemden aşırı akneli ciltlerde yetişkinliğe sivilce izleri bırakabilir, genetik yapı da eğilimli ise akne sorunu yetişkin dönemde de devam edebilir.
Her iki durumun da tedavisi mümkün fakat farklı yöntem ve prosedürler içermektedir. Akne tedavisi ve akne izlerinin tedavisi, aynı sorundan kaynaklanan iki ayrı cilt problemidir. Birbirinden farklı bakım ve tedavilerin konusudur. Akne tedavisi için ihtiyacımız olan cildin sebum dengesini sağlayacak bakımlar ve yöntemlerken akne skarlarının tedavisinde cildin soyulmasını sağlayan cilt yenileme sistemleri kullanılır.
Akne (Sivilce) Oluşumunun Temel Nedenleri
Akne oluşumu nasıl kişiye özelse oluşum nedenleri de aynı şekilde kişiden kişiye değişiklik gösterir ve akne oluşumunun birçok nedeni vardır. Cilt tipine ve yaşa göre de akne hikâyeleri, zaman içerisinde, farklılıklar gösterebilir.
Beslenme alışkanlıkları.
Genetik sebepler.
Hormonsal durum.
Kişisel bakım alışkanlıkları.
Kişisel temizlik yetersizliği.
Yağ bezi kanalının yapısal olarak bozulması.
Bakteriyel durumlar.
Aşırı cilt temizliğine bağlı olarak gelişen sebum üretimi artışı.
Vücudun Farklı Bölgelerinde Oluşan Sivilceler
Akne tedavisinin konusu genellikle yüzdeki akne ve akne skarları olsa da akne sorunu bedenin başka bölgelerinde de ortaya çıkabilir. Yaşam konforunu ciddi anlamda düşüren sivilceler tedavi edilmezse daha büyük sorunlara yol açabilir. Yüz dışında yaygın olarak akne döken bölgeleri şöyle sıralayabilir:
Sırt.
Ense.
Boyun.
Kollar.
Omuzların üstü.
Kalça üzeri.
Popo üzerinde sivilcelenmeye birçok kadın ve erkeğin rahatsız olduğu durumlardan biridir. Çoğu zaman ihmal edilir. Sivilce, bir tür lezyon olduğu için kaşıntı yapar ve çoğu zaman farkında bile olmadan bir sivilceyi kaşıyarak başka bir yerde sivilce oluşmasına neden olabiliriz.
Derimiz, en büyük organımızdır ve tüm diğer organlar gibi bir bütünlük içinde çalışır. Bir bölgede sebum dengesinin bozulması ya da foliküllerin sürekli olarak tıkanması, cildin diğer bölgelerinde de bozulmaya neden olabilir.
Akne ve Sivilce Oluşumu Engelleyici Bakımlar & Tedaviler
Akne oluşumunun önüne geçmek için ilk ve en önemli kural cildin dengesini bozmadan temizlenmesini sağlamaktır. Çünkü aşırı derecede, cildi kurutan bakımlar yapılırsa cilt kendini korumak için daha fazla sebum üretmeye başlar ki bu da akneye sebep olan nedenlerden biridir.
Akneli cildin temizlenmesi dikkat ve hassasiyet gerektirir. Çünkü bakteri ve kirin, cildin yüzeyinde taşınmadan uzaklaştırılması önemlidir. Bakım sırasında yapılan işlemlerle gözenekler iyice açıldığı için derin doku ve foliküller savunmasız durumdadır. Aknenin içinden boşalan bakteri, yağ ve kir dikkatle, epidermiste yürütmeden cilt yüzeyinden uzaklaştırılmalıdır. Dolayısıyla akneli cilt temizliği, profesyonel cilt bakımı ile uzmanlar tarafından gerçekleştirilmelidir.
Medikal Cilt Bakımı ile Akne Tedavisi:
Akne oluşumunun önüne geçmek ve iz bırakmadan iyileşmesini sağlamak için kullandığımız medikal cilt bakımı, manuel olarak uygulanan akne ve önleyici akne tedavisi olarak her yaştan kadın ve erkek için en uygun tedavilerden biridir.
Dermatolog doktor denetiminde, cilt uzmanları tarafından kişiye özel olarak seçilen dermokozmetik ürünlerle yapıldığından, akne tedavisine göre planlanmış bir medikal cilt bakımı, oldukça etkili sonuçlar elde etmemizi sağlar. Özellikle ergenlik dönemindeki genç kız ve delikanlıların akne atak dönemlerinde güvenle uygulanabilir.
Akne ve Sivilce İzlerini Gideren Tedaviler
Cilt yenilemede kullandığımız birçok medikal cilt bakımı uygulaması, akne skarlarının giderilmesinde etkili yöntemlerdir.
SKINEYEAKNE BAKIMI
ALA MASK AKNE BAKIMI
BLACK PEEL AKNE BAKIMI
FORLLE’D AKNE BAKIMI
KARBON PEELING
Akne ve Sivilce İzi Tedavisi Hakkında En Sık Sorulan Sorular
1. Akne (Sivilce İzi) tedavisi kalıcı mıdır?
Ergenlik dönemindeki hastalar için akne tedavisi süreklilik arz eden bir tür koruma tedavi olarak değerlendirilmelidir. Hormonal bozukluklar, genetik sebepler, beslenme yanlışları dolayısıyla; yetişkin dönemde ortaya çıkan aknelerin tedavisi kalıcı sonuçlar elde etmemizin daha mümkün olduğu durumlardır.
2. Sivilce izlerinden kaç seansta kurtulurum?
Bu sorunun cevabı kişiden kişiye değişiyor olsa da 4-6 seanslık uygulamaların sonunda, genellikle, arzu ettiğimiz başarıyı yakaladığımızı söyleyebiliriz.
3. Akne tedavisi görürken nelere dikkat etmeliyim?
Sıvı tüketimi, sağlıklı beslenme ve uyku düzeni cildin sağlığı için her zaman hayati önem taşır. Akne tedavisi gördüğünüz günlerde bu konuda daha hassas olabilirsiniz. Yağ içermeyen güneş koruyucu kullanmak ve cildinizi size önerdiğimiz ürünlerle günde iki defa nazikçe temizlemek yeterli olacaktır.